Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
50 ml smetany na vaření
150 ml vody
2 celá vejce (stačí velikost M)
necelý hrnek hnědého cukru
1/2 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
2 lžíce holandského kakaa
1 lžíce jemně mleté instatní kávy (Velvet apod.)
________________________________
Tvarohový krém:
500 g nízkotučného tvarohu
40 g zakysané smetany (16% tuku)
asi 5 lžiček moučkového cukru
1/2 želatinového ztužovače zastudena
________________________________
Čoko krém:
100 g hořké čokolády (nejméně 50% tuku)
100 ml smetany ke šlehání
5 dkg ztuženého tuku (např. Omega)
1 lžíce jemně mleté instantní kávy
Sypké suroviny smícháme dohromady (kakao prosejeme). Pak přidáme vejce, mléko a oleje a důkladně měchačkou promícháme.Vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170°C asi 25 minut (špejlí zjistíme, zda je propečený střed).Hotový korpus necháme vychladnout.Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a cukrem. Pak do 100 ml vody vsypeme želatinový ztužovač, rychle promícháme a vlijeme ke tvarohové směsi. Zamícháme. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme a vše ještě jednou zamícháme a nalijeme na korpus.Smetanu přivedeme téměř k varu, odstavíme a přidáme instantní kávu.V misce na vodní lázni rozpustíme ztužený tuk s nalámanou čokoládou a pak smícháme s kávovou šlehačkou. Odstavíme a po pěti minutách rozetřeme na tvarohový krém. Můžeme dozdobit.Hotové řezy uložíme do chladna, alespoň na čtyři hodiny.
Místo smetany na vaření a vody můžeme použít polotučné mléko.
Korpus také dobrý, když jej nejprve namažeme pikantní marmeládou - rybízovou nebo meruňkovou.
http://daniela.pise.cz/
Autor: danielle72 (Daniela) | |
Datum vložení: 01.02.2014 18:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz