8 hrnků hladké mouky
1 hrnek rozpuštěného másla (nebo olej, sádlo)
2 hrnky mléka
0,5 hrnku cukru
1 kostka droždí (42 g)
1 špetka soli
3 žloutky
Drobenka (menší množství):
6 lžic polohrubé mouky
4 lžíce moučkového cukru
6-8 lžic rozpuštěného másla
Do mísy dáme mouku, na jednu stranu přidáme žloutky a špetku soli, na druhou droždí, cukr a trochu vlažného mléka a uděláme kvásek.Když kvásek nakyne, začneme zpracovávat. Přilejeme zbylé vlažné mléko a rozpuštěné vlahé máslo nebo jiný tuk. Pořádně prohněteme a uděláme těsto, které se nelepí.Když těsto nakyne, můžeme začít s tvarováním různých moučníků podle vlastní volby.
Autor: Marcella (Marcela) | |
Datum vložení: 15.02.2009 21:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz