TopRecepty.cz

Kaštanové košíčky se šlehačkou


Kaštanové košíčky se šlehačkou

Suroviny

250 g kaštanové pyré (220 g do těsta, zbytek uložíme)
200 g Hery
160 g moučkového cukru
50 g rozpuštěné hořké čokolády
2 žloutky
380 g polohrubé mouky
vanilkový cukr
1/2 lžičky rumové příchuti
500 g domácí rybízový džem
500 ml smetany na šlehání rostlinné nebo 500 ml smetany 33 %
2 ztužovače

Postup

Heru a cukr , vanilkový cukr ,rumovou příchuť a žloutky vyšleháme ,přidáme rozpuštěnou čokoládu ,220 g kaštanového pyré .Prošleháme a přidáme odváženou mouku. Už nešleháme,ale stěrkou nebo vařečkou zapracujeme mouku .Musí nám vzniknout vláčné těsto. Když je potřeba mouku přidáme.Těsto dáme do lednice dobře schladit. Ze zchlazeného těsta odebíráme kuličky a vtlačíme do plechových formiček.Pečeme na 170 stupňu asi 2O, 25 minut ,horkovzduch. Pečeme až se okraje těsta odlepují od formiček. Těsto ve formičce je dlouho vláčné,ale jak ho vybereme z trouby okamžitě ztuhne.Pozor nevysušit. Horké vybereme otočíme klepneme o podložku a košíček vypadne. Okamžitě horké plníme rybízovým džemem. Džemem nešetříme !
Dáme dobře schladit,a cukrářským sáčkem ozdobíme dotuha ušlehanou šlehačkou. Šlahačky musí být hodně ,ale musí být vidět džem.
Zbylé kaštanové pyré dáme po částech do dobře vymytého lisu na česnek a protlačujeme na šlehačku malé červíčky pyré.
Když máme mražený rybíz dozdobíme na šlehačku pár kuličkami na každý košíček. Já neměla ,takže na fotce není.
Hotové košíčky uložíme do lednice a dáme lísteček "Nesežrat, není uleželé!"Jdeme klidně spát a podáváme na druhý den k odoplední kávě !

Poznámka

Teda pokud to někdo nezbaští i s tím lístečkem. Recept je z kuchařky mojí tchýně.
Pokud zbyde těsto dá se v pohodě mrazit a vydrží 3 měsíce v mrazáku.
Volné šíření tohoto receptu a fotografie je povoleno.

autor Autor: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
Datum vložení Datum vložení: 10.02.2014 21:20

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz