Na korpus:
200-250 g jáhel v suchém stavu
hrst rozinek
2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
cukr dle chuti (sladidlo)
Náplň:
4-5 jablek (množství záleží na vás)
skořice
Drobenka:
2-3 polévkové lžíce Cottage (lepší hutný než tekoucí)
50 g vloček
50 g špaldové celozrnné mouky (nebo jiné)
50 g vlašských ořechů
trochu cukru (já dala špetku stévie)
Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3x vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce s vroucí vodou a rozvaříme je na kaši.Do trochu vychladlé kaše přidáme hrst rozinek, sladidlo (stévii, med atd.), žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Směs uhladíme do dortové formy vyložené pečicím papírem.Na jáhlový korpus klademe nastrouhaná jablka smíchaná se skořicí.Posypeme drobenkou (suché ingredience dáme do mixéru a rozemeleme, smícháme poté s Cottagem).Pečeme v troubě na 180°C 45 minut až hodinu.
http://zdravesusmevem.blogspot.cz/2014/01/jahlovy-...
Autor: efiee | |
Datum vložení: 11.02.2014 11:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz