500 g hladké mouky
250 ml mléka
125 ml oleje
1 kostka droždí
sůl
trochu cukru
NÁPLŇ:
tvaroh
cukr
žloutek
marmeláda nebo povidla
DROBENKA:
polohrubá mouka
mletý cukr
máslo
Z droždí, části vlažného mléka, soli a cukru necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a s kváskem, vypracujeme těsto. Hned rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenký plát, přeneseme na plech a potřeme tvarohovou náplní na to položíme druhý na tenko vyválený plát a okraje spojíme. Naneseme povidla(nebo marmeládu, ořechovou nádivku, nebo makovou, podle toho jak kdo má rád), posypeme drobenkou.
Z druhých dvou dílů uděláme to samé. Z této dávky vyjdou dva frgále.
Pečeme při 200°C asi 15 min.
Autor: aazaba (Hana Nováková) | |
Datum vložení: 11.02.2014 18:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz