TopRecepty.cz

Kynuté růže s jablky a ořechy


Kynuté  růže  s jablky a ořechy

Suroviny

Na kvásek:
1 lžička sušeného droždí
125 ml teplé vody
25 g krystal cukr
5 PL oleje

Na těsto:
270 g hladké mouka
kvásek (viz. výše)
1 vejce
50 g rozpuštěné máslo

Na dokončení:
hnědý cukr
mletou skořici
1 jablko
hrst jader z vlásků ořechů
olej

Na polevu:
1 PL rozpuštěné máslo
2 PL mléko
80-100 g moučkový cukr
trochu vanilkové esence

Postup

Teplu vodu, olej, cukor a drozdie vymiesame a nechame postat 10 minut.

Do preosiatej muky vlejeme kvasok, dame stipku soli, roztopene maslo a vajce. Vymiesime hladke cesto, ktore prikryjeme foliou a dame na teple miesto kysnut na cca 45 minut.

Cesto po vykysnuti rozvalkame na tenko a jeho povrch bohato potrieme roztopenym maslom.
Povrch cesta bohato posypeme mletou skoricou a cukrom.
Posypeme nahrubo struhanym jablkom a nahrubo podrvenym opecenymi orechami. Ja som jablka este posypala raz skoricou.
Cesto zakrutime do rolady a nakrajame ho na rovnako velke slimaky. Tie moje boli siroke asi 5 cm.
Vyssi pekac vytrieme bohato olejom a v tom oleji vyvalame zo vsetkych stran slimaky a postavime ich kolmo. Nechame okolo nich trochu priestoru.
Pekac zakryjeme foliou a nechame este kysnut 30 minut.

Vlozime do vyhriatej rury a pecieme na 180 stuponoch cca 25 minut…..podla mojej rury.

Kym sa slimaky pecu, urobime si polevu z mlieka, roztopeneho masla a praskoveho cukru..ovoniame vanilkovou esenciou.
Touto polevou polejeme este horuce slimaky, pomedzi slimaky a nevadi ked z nej natecie aj do vnutra peciva.
Slimaky su makke ako dusa, pred podavanim ich rozrezem kolmo. Jednak sa to lepsie tak je a jednak mame istotu, ze sa nam vsetky chute dostanu na jazyk rovnomerne.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2191

autor Autor: vybusna
Datum vložení Datum vložení: 15.02.2014 14:02

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz