300 ml mléka
2-3 čajové lžičky perníkového koření
1,5 polévkové lžíce moučkového cukru
1 žloutek
Žloutek s cukrem v misce utřeme do krému. Přidáme perníkové koření a mléko. Pečlivě promícháme. Z misky přelijeme do hrnce a při nejvyšším žáru rychle mícháme. Vytvoří se nám pěna. Po sedmi minutách stálého míchání přelijeme do čisté misky a necháme vychladnout. Poté dáme do mrazáku a necháme přibližně 4 hodiny ztuhnout.
Můžete si zmrzlinu polít rozpuštěnou mléčnou čokoládou na příklad milkou. Jednodušší je však umíchat z kakaa, cukru a mléka krém který nám čokoládu vynahradí.
Zmrzlina nemusí být pouze perníková. Můžete do ní nakrájet kousky čokolády s 50% obsahem kakaa a více. Nebo do ní nasypat kakao či nakrájet ovoce, nebo do směsi například přidat jahody a rozmixovat a poté vařit.
Autor: KikiPiemonte | |
Datum vložení: 16.02.2014 22:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz