2 středně velké zralé banány (nesmí být zelené, ani moc měkké)
1 oloupané jablko (nakrájené na cca 1 cm silné plátky)
šťáva z citrónu
3 lžíce hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 polévková lžíce hnědého cukru
asi 2 lžíce strouhaného kokosu nebo sezamových semínek (můžete si vybrat, nebo dát do těstíčka od každého trochu)
tuk na smažení
Banány oloupejte, pokrájejte na cca 3 cm špalíky a potřete je citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Dejte je odležet i s plátky jablek do lednice a začněte připravovat jednoduché těstíčko, které ale není tekuté, jak by se z názvu dalo hádat. Jde o sypkou směs, v níž se banány obalí.
V míse smíchejte mouku, cukr, kokos nebo semínka a kypřicí prášek a vše pořádně promíchejte.
Potom dejte na sporák rozpálit tuk a mezitím obalte vychlazené banány v připravené směsi.
Naskládejte do rozpáleného tuku – měly by být zcela ponořeny.
Když začnou mít zlatou barvu, vyndejte je, dejte odsát tuk na papírovou utěrku a ihned podávejte.
Na talíři je můžete pokropit karamelem nebo medem a posypat sezamovými semínky nebo čokoládou
Autor: hosta | |
Datum vložení: 25.02.2014 14:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz