320-350 g jablek
citronová šťáva
1 lžička skořice
350 g polohrubé mouky
1/2 hrnku mléka
180 g oleje
200 g cukru krupice
3 vejce
1 vanilkový cukr (nemusí být)
1 kypřicí prášek
2 lžíce kakaa
Na vymazání a vysypání formy:
tuk
hrubá mouka
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.Jablka umyjeme, oloupeme, nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou a promícháme.V míse ušleháme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do nadýchané světlé pěny. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej.Přidáme nastrouhaná jablka, skořici, prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Za stálého šlehání pomalu přiléváme mléko.Část těsta dáme bokem do misky a vmícháme do něj 2 lžíce kakaa.Těsto nalijeme do bábovkové formy. Obvykle dáváme nejprve část světlého těsta, pak tmavé těsto, nakonec zbytek světlého.Formu vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut při teplotě 170 °C, poté teplotu zvýšíme na 180 °C a pečeme dalších 30 minut.
Bábovka je vláčná a chutná i voní po jablkách.
Autor: hemriettas | |
Datum vložení: 02.03.2014 13:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz