500 ml smetany
10 g želatiny v plátcích
100 g cukru
4 lžíce mátového sirupu
Na dokončení:
čerstvá máta
tmavá čokoláda
kousek másla nebo trochu tekuté šlehačky
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu smícháme se sirupem a cukrem a zahřejeme k bodu varu. Ihned stáhneme z ohně, vložíme vyždímanou želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme v horké tekutině. Nesmí se vařit. Nalijeme do pohárů nebo silikonových báboviček a necháme pořádně ztuhnout.
Čokoládu rozlámeme do hrnku, přidáme máslo nebo šlehačku a v teplé vodní lázni necháme rozpustit.
Panna cottu, pokud je ve formičkách, opatrně vyklopíme a dozdobíme.
Recept mi poslala kamarádka :)
Další moje recepty najdete tady: http://www.mlsoty.estranky.cz/
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 03.03.2014 19:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz