Těsto:
100 g hořké čokolády
100 g másla
3 vejce
1,5 dl krupicového cukru
1/2 lžíce vanilkového cukru
2 dl hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
Poleva:
100 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády
Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte do kastrůlku. Přidejte máslo a na mírném ohni čokoládu s tukem rozehřejte. Směs odstavte z plotny a nechte dobře vychladnout.
Do vychladlé směsi vmíchejte vejce, cukry, mouku v které je zamíchaný prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto. Po té nalijte do formy (rozměr cca 20x30 cm) a dejte péci asi na 20 minut.
Mezitím si připravte polevu:
Hořkou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo a moučník hned po vyndání z trouby posypejte. Nakonec polevu rozetřete, aby vzniklo nepravidelné mramorování. Po vychladnutí nakrájejte na kousky.
Dobrou chuť :-)
Moučník vydrží krásně vláčný a ta čokoláda na něm je úžasná :-)
Autor: Semy.cz (Martina Beneová) | |
Datum vložení: 23.02.2009 10:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz