4 vejce
120 g hnědého třtinového cukru
150 g řeckého bílého jogurtu
100 g másla
2 lžíce rumu
270 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
120 ml mléka
50 g kustovnice (goji)
V misce prošleháme vejce s cukrem a jogurtem, přilijeme rozpuštěné máslo a rum, znovu prošleháme a přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko.
Nakonec přimícháme sušené bobulky kustovnice.
Těsto rovnoměrně nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Pečeme při 180°C, až je bábovka upečená, asi 50 minut.
Pečenou bábovku opatrně vyklopíme, necháme vychladnout a před servírováním lehce pocukrujeme.
Plody kustovnice čínské, tzv. goji, jsou bohatým zdrojem vitamínu C.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 12.03.2014 01:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz