Těsto:
250 g hladké mouky
2 zarovnané lžičky kakaa
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
150 g cukru
2 balíčky vanilkového cukru
4 vejce
250 g rozpuštěného másla
100 ml červeného vína
150 g mléčné čokolády (nebo hořká či bílá)
Na pokapání:
125 ml červeného vína
Poleva:
150 ml smetany
150 g hořké čokolády (nebo na vaření)
75 g másla
Těsto:
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.
Čokoládu nasekáme na kousky.
V míse promícháme prosátou mouku, prosáté kakao a kypřící prášek. Přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo a červené víno. Elektrickým šlehačem na středním stupni vyšleháme do hladkého těsta připomínající krém.
Opatrně vmícháme nasekanou čokoládu.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180ºC asi 25 minut.
Piškot po upečení vyndáme z trouby, horký ho celý rovnoměrně polijeme vínem, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
Poleva:
Čokoládu a máslo nakrájíme na kousky.
Smetanu dáme zahřát a těsně před tím než začne vařit ji sundáme z ohně. Do horké smetany přidáme nakrájené máslo a čokoládu a vymícháme do hladké polevy. Necháme 10 minut stát a pak polijeme povrch piškotu, ze kterého jsme odstranili fólii a rovnoměrně rozprostřeme. Polevu necháme v chladu ztuhnout.
Podrobný fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 12.03.2014 04:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz