Světlé těsto:
3 vejce
3 lžíce špaldové mouky hladké
2 lžíce třtinového cukru (very dark)
Kakaové těsto:
6 vajec
6 lžic špaldové mouky hladké
4 lžíce třtinového cukru (very dark)
1-2 lžíce bio kakaového prášku
višňová marmeláda na potření
400 ml rostlinné šlehačky
250 g měkkého tvarohu
100 g hořké čokolády (Vivani)
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků. Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové. Pečeme při 160°C 30-35min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout. Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády. Dezert necháme vychladit a podáváme.
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...
Láska prochází žaludkem, zní to otřepaně, ale platí to! A kdy jindy se před svým milým ukázat, když ne na Valentýna, že?
Autor: MishkaCZ | |
Datum vložení: 15.03.2014 04:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz