1 vejce
100 g třtinového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
5 lžic oleje
250 ml mléka
1 lžička perníkového koření
250 g polohrubé mouky
hrst ořechů
Překvapení = náplň:
2 hrsti strouhaného perníku
2 lžíce povidel
rum
Poleva:
moučkový cukr
citrónová šťáva
vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Do mouky přidáme sodu a perníkové koření. Do vyšlehaného cukru s vejcem přidáme olej, mléko a mouku se sodou a kořením. Nakonec vmícháme mleté ořechy.
Do strouhaného perníku přidáme povidla a rum. Rumu tolik, abychom mohli tuto báječnou směs vlít na perníkové těsto. Směs by měla být trochu hustější, než perníkové těsto.
Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Nalijeme 2/3 perníkového těsta. Doprostřed dáme povidlovou směs, na kterou nalijeme zbytek perníkového těsta.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů, po naskočení perníku troubu stáhneme na 150 a dopečeme.
Na srnčí hřbet dáme ve finále citrónovou polevu a ozdobíme dle vlastní fantazie.
Autor: hanahcotton (Hanka Svatušková) | |
Datum vložení: 15.03.2014 15:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz