Korpus:
4 vejce (rozdělíme na bílky a žloutky)
4 lžíce cukru krupice
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce kukuřičného škrobu - Gustin
1/2 prášku do pečiva
špetička soli (do bílků)
1 lžíce kakaa
Krém:
domácí lučina ze 3 velkých jogurtů selských - viz poznámka
3 lžíce moučkového cukru
250 ml studeného mléka
2 balíčky puding Dr. Oetker Ole vanilkový bez vaření
Meruňkové želé:
700 g meruňkový kompot
10 g želatiny v plátcích Dr. Oetker
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetičkou soli rozšleháme a přidáme krupicový cukr. Šleháme do husté pěny, pak postupně přidáme žloutky a ještě chvilku šleháme.Do této pěny přidáme prosátou směs mouky a škrobu s práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme na 180°C asi 10 minut. Každý se musí řídit svou troubou. Necháme vychladnout.Domácí lučinu vložíme do mísy, přilijeme mléko, cukr dle chuti a pudingy bez vaření a rozšleháme šlehačem dohladka. Pokud se zdá krém moc hustý, tak můžete ještě přidat mléko.Meruňkový kompot v míse rozšleháme tyčovým mixerem i se šťávou z kompotu na kašičku. Připravíme želatinu podle návodu. Plátky želatiny necháme nabobtnat v 5 polévkových lžících vody asi 10 minut v malém hrnci.Potom za stálého míchání zahřejeme do úplného rozpuštění želatiny, přidáme 2-3 polévkové lžíce meruňkové kašičky, rozmícháme a hned nalijeme do mísy se zbytkem meruňkové kašičky. Pořádně promícháme.Na vychladlý korpus natřeme lučinový krém a něj natřeme meruňkové želé. Vložíme do lednice a necháme vychladit. Krájíme na řezy a podáváme. Můžete ozdobit i šlehačkou.
http://www.toprecepty.cz/recept30389-bezkonkurenčn... Hledala jsem, ale nenašla jsem stejné řezy. Pokud někdo najdete, nechám recept vymazat
Autor: jarka skrobakova (Jarmila Škrobáková) | |
Datum vložení: 22.03.2014 14:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz