Suflé:
4 vejce- bílky zvlášť
špetka soli
60 g krupicového cukru - může být třtinový
2 lžíce citronové šťávy
kůra z 1 většího dobře omytého citronu
100 g ricotty nebo žervé nebo jemného tvarohu
1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
Změklé máslo
krupicový cukr na vymazání a vysypání formiček
Coulis:
hrst malin (i mražených)
lžička změklého másla
špetka mleté vanilky
1-2 lžíce cukru - dle chuti
Nejdříve si připravíme coulis. Máslo rozpustíme, přidáme cukr, rozmačkané maliny, ochutíme vanilkou a rozvaříme. Hotové coulis přepasírujeme přes jemné síto.
Troubu předehřejeme na 200°C. Formičky na suflé vymažeme změklým máslem a vysypeme krupicovým cukrem.
Do bílků dáme sůl a polovinu cukru a vyšleháme na sníh. Ke žloutkům přidáme zbytek cukru a nastrouhanou kůru z citronu a vyšleháme do husté pěny. Do této hmoty zašleháme citronovou šťávu, ricottu a mouku, lehce vmícháme sníh z bílků a ihned plníme formičky do 3/4. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
Suflé vyklopíme, poprášíme moučkovým cukrem a podáváme s coulis (ale není nezbytně nutné vyklápět, můžeme podávat ihned horké v mističkách, suflé totiž rychle spadne dolů)
Pozn.: Ovocné coulis je výborné i z jiného červeného ovoce - jahod, rybízu, višní apod.
Tento lehoučký dezertík nám včera prozářil pošmourné odpoledne :)
Tento a další moje recepty najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 24.03.2014 17:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz