1/2 jablka
trochu citronové šťávy
trošku skořicového cukru
trošku vanilkového cukru
cukr dle potřeby
2 kopečky vanilkové zmrzliny
šlehačka
Dozdobení:
dle chuti a fantazie - např. kousek čerstvého ovoce, sekané a s cukrem opražené burské nesolené oříšky nebo mandlové nudličky, meduňka nebo máta, oplatky, atp.
Jablko oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zastříkneme citronovou šťávou, přidáme lžíci vody, trochu skořicového a vanilkového cukru a jablko podusíme, ale nerozvaříme. Pokud bude třeba, tak malinko dosladíme a vložíme do poháru, přidáme zmrzlinu a šlehačku, tu můžeme poprášit skořicovým cukrem a dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Ihned podáváme.
Jablka můžeme použít i vychlazená. Zmrzlina chutná i s hruškami. Nejznámější je ovšem s horkými malinami, těch ale většinou není nadbytek a jako sezónní ovoce můžeme používat jen krátkou dobu.
http://www.merylas.estranky.cz/clanky/zmrzliny--so...
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 27.03.2014 20:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz