3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru
3 vejce
1 hrnek oleje
vanilkový cukr
pudinkový prášek
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva (nebo 2 lžičky jedlé sody)
Do pěny ušleháme 1 až 2 hrnky cukru, 3 vejce, vanil. cukr a vanil. pudink. Pak se přidá 1 hrnek oleje a postupně přidáváme a střídáme mouku smíchanou s práškem do pečiva nebo sodou a mléko.
V předehřáté troubě pečeme buchtu na 170 °C do zlatova. Kontrolujeme píchnutím špejle, zda se již nelepí.
Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme vlastní troubě.
Místo prášku do pečiva používám jedlou sodu, té dávám 1 malou lžičku do 25 dkg mouky a když je jí více tak 2 lžičky.
Autor: krejcikovaalena (Alena Krejčíková) | |
Datum vložení: 29.03.2014 11:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz