Na těsto:
400 g listového těsta
500 g rebarbory (i více)
250 g měkkého tvarohu v kostce
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
1 žloutek
cukr moučka (dle chuti)
skořice
trocha mléka (dle potřeby)
Na drobenku:
50 g studeného másla
50 g cukru krupice
50 g polohrubé mouky (nebo mletých vlašských ořechů, či mandlí)
Řapíky rebarbory oloupeme, nakrájíme na kousky a spaříme vařící vodou. Necháme okapat a vychladnout.Troubu dáme předehřát na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Tvaroh rozmícháme s pudinkem, můžeme vylepšit žloutkem, osladíme dle chuti.Všechny suroviny na drobenku smícháme v míse a lehce promneme prsty. Hotovou drobenku uložíme na chvíli do lednice.Na pomoučeném vále po částech rozválíme listové těsto, potřeme ochuceným tvarohem, posypeme rebarborou, skořicí, zatočíme a nakrájíme asi 2 cm silná kolečka.Položíme řeznou plochou na připravený plech, posypeme drobenkou a upečeme dozlatova, zhruba 15 minut.
Rebarbora je botanicky zelenina, nicméně využívá se v kuchyni nejčastěji jako ovoce. Jediné mínus je vyšší obsah kyseliny šťavelové, takže by to s její konzumací neměli přehánět lidé s nemocnými ledvinami a dnou. Moje mamka používala starou metodu, jak kyseliny v rebarboře snížit: jednak je potřeba brát mladé výhonky a jednak se osvědčilo nakrájené oloupané řapíky spařit - prolít vroucí vodou.
Další recepty najdete zde: http://www.mlsoty.estranky.cz/
![]() |
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) |
![]() |
Datum vložení: 30.03.2014 08:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady