Suché ingredience:
500 g ovesných vloček
300 g slunečnicových semínek
250 g sušených brusinek
100 g mletých mandlí
100 g pekanových ořechů
Mokré ingredience:
300 g tekutého sladu
100 g jablečného pyré
2 lžíce oleje
Vločky i slunečnicová semínka opražíme a poté smícháme ve velké míse s brusinkami, mletými mandlemi a posekanými pekanovými ořechy.Do malého hrnce nalijeme slad s olejem a přivedeme za stálého míchání k varu.Jakmile přijde slad k varu, odstavíme ho, přimícháme jablečné pyré a opatrně vlijeme do suché směsi.Vařečkou nebo rukou (pro odvážné) pořádně promícháme, aby se obě směsi pořádně promíchaly a připravenou směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem.Rozprostřeme, zakryjeme pečicím papírem a pořádně upěchujeme – válečkem, rukama přes prkýnko, nebo dnem větší skleničky.Takto upěchovanou směs nařežeme, znovu zakryjeme pečicím papírem navršíme např. těžší knížky a necháme přes noc, aby směs byla stále zatížená. Ráno už jen bereme tyčky a dlabeme.Pro uchování tyčky proložíme pečicím papírem a srovnáme do uzavíratelné nádoby. Takto nám vydrží cca měsíc, pokud je do té doby nesníme.
Sušené ovoce i ořechy můžeme nahrazovat dle chutě. Nedávno jsem v obchodě ochutnala ananasové tyčky s kešu oříšky, takže už vím, jaká bude další várka.
Na recept jsem narazila na stránkách http://veg-ethique.blogspot.co.uk , ale jak je u mě zvykem, upravila jsem si dle svých chutí a požadavků.
http://www.lucasinka.cz
![]() |
Autor: Lucasinka (Lucie Kubikova) |
![]() |
Datum vložení: 30.03.2014 21:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady