500 ml 33% smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
300 g malin
30 g citronu
100 g cukru krupice
3 plátky želatiny
Želatinu vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme změknout.Do hrnce nalijeme smetanu a přidáme polovinu cukru.Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a jeho obsah vyškrábneme do smetany. Přidáme i zbytek lusku a přivedeme k varu.Když se začne smetana vařit, odstavíme ji, vyjmeme lusky a do smetany vložíme okapanou želatinu.Mícháme, dokud se nerozpustí, a poté vše rozdělíme do čtyř sklenic a dáme chladit.Celková doba tuhnutí je cca čtyři hodiny, ale nejlépe přes noc.V jiném hrnci uvaříme maliny s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru, až vznikne „omáčka“.Až panna cotta lehce ztuhne, na každou porci nalijeme vrstvu vychladlé malinové omáčky a vložíme opět do lednice.
Autor: dolejs (Roman Dolejš) | |
Datum vložení: 08.04.2014 11:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz