200 g čirokové mouky (Adveni Medical)
250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřicí)
120 g cukru
1 kypřicí prášek
1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru)
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžička perníkového koření
1 hrnek jemně nastrouhané dýně hokkaidó
4 lžíce oleje
400 ml vody
Citronová poleva na dozdobení:
2 lžíce citronové šťávy
moučkový cukr dle potřeby
Dýni očistíme a i se slupkou nastrouháme.Ze všech surovin ručním šlehačem vypracujeme těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut.Hotový koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.Povrch můžeme polít citronovou polevou (moučkový cukr + citronová šťáva), případně jen pocukrujeme. Před podáváním necháme alespoň šest hodin rozležet.
Do koláče jsem zkusila použít syrovou dýni. Hned po upečení byla z koláče hodně cítit a vše chutnalo tak nějak zeleninově. Za půl dne se ale chutě krásně spojily a koláč je ve výsledku moc dobrý, jemný a vláčný.
Do podobných vkládám recept od tejaji, která také používá dýni v syrovém stavu.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 12.04.2014 08:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz