20 g droždí
200 ml rostlinného mléka
3 vejce
500 g špaldové mouky hladké
50 g třtinového cukru (very dark)
50 g másla
100 g rozinek
1 pomeranč
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky perníkového koření
1/2 lžičky soli
Křížkové těsto:
45 g špaldové mouky hladké
30 ml vody
15 g třtinového cukru (very dark)
Glazura:
2 lžíce rostlinného mléka
1 lžíce medu
Ochucené máslo:
100 g másla
2 lžíce medu
1 lžička skořice
Plech vyložíme pečicím papírem. Mléko lehce v rendlíku zahřejeme spolu s pomerančovou kůrou.Sundáme z ohně, vmícháme máslo a necháme rozpustit. Do vlažné směsi přidáme 2 vejce.Mouku smícháme se skořicí, kořením, cukrem, droždím a solí. Do této suché směsi vmícháme mléčnou směs i rozinky. Zpracujeme v těsto.Vyklopíme na lehce pomoučněný vál a hněteme do hladkého elastického těsta. Přikryjeme a necháme 2 hodiny kynout.Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu a prohněteme. Rozdělíme na 12 dílů a vytvarujeme bochánky.Vyskládáme na pečicí papír do tvaru věnce - necháme mezi nimi malinko místa. Opět přikryjeme a necháme ještě 1 hodinu kynout.Troubu předehřejeme na 175 °C. Věnec potřeme rozšlehaným vejcem. Z přísad vymícháme druhé těsto, pomocí zdobícího sáčku vytvoříme na bocháncích kříže a dáme péct. Pečeme zhruba 20-25 minut dozlatova.Ihned po upečení potřeme glazurou. Nejlépe chutnají bochánky ještě vlažné spolu s máslem. Na máslo je potřeba pouze pořádně promíchat změklé máslo s medem a skořicí.
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...
(Projekt: Albert)
Autor: MishkaCZ | |
Datum vložení: 12.04.2014 10:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz