TopRecepty.cz

Editiny plundrové rohlíčky


Editiny plundrové rohlíčky

Suroviny

250 g hladké mouky (220 g do těsta + 30 g do másla)
110-120 g vody
70 g másla (20 přímo do těsta + 50 na zabalení do těsta)
špetka soli
10 g cukru
10-13 g droždí

Na potření a posyp:
troška mléka
moučkový cukr
mák

Postup

Z vody, cukru, trochy mouky (z odváženého, nachystaného) a droždí umícháme kvásek a necháme ho 10 minut pracovat. Zatím z másla oddělíme 50 g a do změklého zapracujeme necelých 30 g mouky z našich nachystaných 250 g.Do kvásku pak přidáme zbytek mouky, změklých zbylých 20 g másla, sůl a robotem (nebo ručně) vymísíme těsto, které necháme asi hodinu v lednici.Chladné a přesto už trochu nakynuté těsto rozválíme, doprostřed rozetřeme máslo s moukou a zabalíme jako listové těsto - všchny čtyři cípy doprostřed a spojit. (Máslo by mělo mít přibližně stejnou teplotu jako těsto, do kterého ho balíme.) Rozválíme na delší plát, poskládáme na třetiny a znovu dáme do lednice.Po 30-40 minutách těsto znovu rozválíme, poskládáme a opět uložíme na 30 minut do chladu lednice.Válení a skládání pak ještě jednou zopakujeme, těsto znovu necháme v lednici odpočinout a pak už ho zpracujeme. Vyválíme ho na tenký plát, podélně rozkrojíme na 3 pásy a každý z nich na trojúhelníky (celkem 12).Z každého trojúhelníku smotáme rohlíček, při motání stále popotahujeme cíp, aby byl pás těsta co nejdelší. Všechny rohlíčky necháme nakynout na plechu s pečicím papírem nebo fólií (asi 30 minut), potřeme mlékem, oslazeným cukrem a posypeme celým mákem.Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C, po 3-5 minutách teplotu snížíme na 210-220°C a dopečeme - přibližně 10-12 minut.

Poznámka

Původní recept na: http://www.pekarnomanie.cz/

Rohlíčky nedají moc práce a výsledek opravdu stojí za to. Z jedné dávky se tak akorát vešly na plech, jen jsem myslela, že nám vydrží trochu...déle.

No, nevydržely. Nafouknuté jak papučky, lehounké jak pírko, maličko slazené, mizely jak pára nad hrncem.

Rohlíčky jsou malinko sladké, možná by jim slušela i vůně vanilky nebo citrónové kůry.....že by příště?

autor Autor: cathleen (Iva Trhoňová)
Datum vložení Datum vložení: 14.04.2014 08:31

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz