3 vejce
3/4 hrnku hrubé mouky nebo polohrubé
1 vanilkový cukr
1 lžička vanilkového aroma
1 hrnek moučkového nebo krystalového cukru
6 lžic oleje
6 lžic horké vody
1 lžička prášku do pečiva
kůra z 1 citronu
špetka soli
vanilkový pudink
nutela
Nejdříve utřeme tři žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a horkou vodu a směs šleháme do pěny. Do směsi přisypeme mouku, prášek do pečiva, vanilkový pudink (prášek), citronovou kůru a vanilkové aroma. Z bílků a soli ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Formu vymažeme a vysypeme. Část těsta obarvíme kakaem a vlejeme ho do formy jako první (do oušek, tlapek, bříška, očíček a čumáčku), těsto je tekuté, takže budeme potřebovat hodně trpělivosti:) pečeme v předehřáté troubě cca 40 min. Upečeného brumíka necháme vychladnout, potom podélně rozřízneme, namažeme nutelou, přiklopíme zpět a můžeme podávat:)
Po dlouhém hledání "brumíkovského" těsta jsem konečně našla něco, co je pravému brumíkovi podobné. Inspirovala jsem se u nováckého Ládi Hrušky a jeho velikonočního beránka. Těsto vydrží velmi vláčné a měkké. Pravému brumíkovi se přibližuje i díky nezapečené čokoládě ale namazané nutele nebo jiné oříškovo-čokoládové pomazánce až do vychladlého těsta. Zapečená čokoláda totiž po chvilce ztuhle a zhořkne.
Vaše připomínky a tipy na zlepšení velmi uvítám, aby jsme se nakonec dopracovali k brumíkovi, který je nejpodobnější originálu:)
forma na velkého brumíka k dostání buď v prodejně Tescomy nebo v Lidlu, cena cca 150 kč
Autor: market.s | |
Datum vložení: 22.04.2014 13:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz