Tmavé těsto:
150 g celozrnné žitné mouky
75 g oleje
50 g třtinového cukru (very dark)
4 lžíce vody
1 lžíce bio kakaového prášku
1 vejce
Světlé těsto:
100 g celozrnné špaldové mouky (hladké)
80 g sušeného rostlinného mléka
100 ml datlového sirupu
1 vejce
50 ml oleje
5 g bio kypřícího prášku
Náplň:
1 tvaroh (kostka)
100 ml rostlinného mléka
3-4 nastrouhaná jablka (cca 400 g)
20 g vanilkové Fruktosy
40 g kukuřičného škrobu
skořice
Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech, opatrně prsty rozmačkáme po celém dně a uděláme malé okraje. Těsto se dá i vyválet a poté přenést na plech, ale dá to více práce.Metličkou promícháme tvaroh s mlékem, jablka máme nahrubo nastrouhaná a smícháme je s fruktosou a škrobem. Tvarohem potřeme tmavé těsto, zasypeme jablky a posypeme skořicí.Připravíme světlé těsto. V míse vyšleháme vejce se sirupem do světlejší pěny, přidáme ostatní ingredience, kromě kypřícího prášku. Jakmile je trouba připravená, opatrně do těsta vmícháme prášek a zalijeme s ním rovnoměrně jablka po celém povrchu. Pečeme zhruba 35-40 min.
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...
Máte doma kostku tvarohu a nevíte co s ní ? Měla jsem stejný problém, dokud mi Andrejka neporadila jeden z jejich úžasných receptů. Koláč je krásně šťavnatý a nemá šanci přežít do druhého dne.
![]() |
Autor: MishkaCZ |
![]() |
Datum vložení: 26.04.2014 12:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady