500 g rebarbory (mladé řapíky)
100 g hnědého cukru
1 celá skořice
1 vanilkový lusk
100 ml bílého vína
6-8 jahod
1 snítka máty
K podávání:
200 g crème fraîche nebo husté zakysané smetany (dle chuti)
8-12 cukrářských piškotů
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k ní cukr, víno, skořici a podlijeme trošku vodou.Vanilkový lusk rozpůlíme, vyškrábneme semínka a i s prázdným luskem přidáme k rebarboře.Uvedeme do varu a vaříme doměkka. Mezitím nakrájíme omyté jahody na kousky a najemno nasekáme mátu.Z uvařené rebarbory vyjmeme vanilkový lusk a skořici, rozmixujeme a podle potřeby doředíme vařící vodou, ale většinou to není potřeba.Do této kaše vmícháme mátu a jahody a necháme dobře vychladit. Podáváme s crème fraîche nebo smetanou a piškoty.
http://www.mlsoty.estranky.cz/
![]() |
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) |
![]() |
Datum vložení: 28.04.2014 17:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady