500 g (mladých řapíků) rebarbory
100 g hnědého cukru
1 kousek celé skořice
1 vanilkový lusk
100 ml bílého vína
Dále:
6-8 jahod
máta
K podávání:
hustá krémová zakysaná smetana
cukrářské piškoty
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k ní cukr, víno, skořici a podlijeme trošku vodou. Vanilkový lusk rozpůlíme, vyškrábneme semínka a semínka i prázdný lusk přidáme k rebarboře.Uvedeme do varu a vaříme doměkka. Mezitím nakrájíme omyté jahody na kousky a najemno nasekáme mátu. Z uvařené rebarbory vyjmeme vanilkový lusk a skořici, rozmixujeme a podle potřeby doředíme vařící vodou, ale většinou to není potřeba.Do této kaše vmícháme mátu a jahody a necháme dobře vychladit. Podáváme se smetanou a piškoty.
http://www.mlsoty.estranky.cz/
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 28.04.2014 17:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz