250 g mandlové mouky (najemno mleté mandle)
180 g cukru
6 vajec
strouhaná kůra z 1 citronu
1/2 lžičky mleté skořice
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání formy
Z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence.K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici. Dobře smícháme.
Přidáme asi 1/3 ušlehaných bílků, promícháme a nakonec opatrně zapracujeme zbytek bílků.Dno formy vyložíme pečícím papírem a boky vymažeme máslem.Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30–40 minut.Po vychladnutí posypeme vršek moučkovým cukrem.
Gató de almendras je tradiční dezert ze španělského ostrova Mallorca. Většinou se podává doprovázený společně s mandlovou zmrzlinou.
Recept také zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 29.04.2014 07:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz