TopRecepty.cz

Bezlepkový mandlový piškot se skořicí - Gató de almendras


Bezlepkový mandlový piškot se skořicí - Gató de almendras

Suroviny

250 g mandlové mouky (najemno mleté mandle)
180 g cukru
6 vajec
strouhaná kůra z 1 citronu
1/2 lžičky mleté skořice
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání formy

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence.K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici. Dobře smícháme.
Přidáme asi 1/3 ušlehaných bílků, promícháme a nakonec opatrně zapracujeme zbytek bílků.Dno formy vyložíme pečícím papírem a boky vymažeme máslem.Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30–40 minut.Po vychladnutí posypeme vršek moučkovým cukrem.

Poznámka

Gató de almendras je tradiční dezert ze španělského ostrova Mallorca. Většinou se podává doprovázený společně s mandlovou zmrzlinou.
Recept také zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

autor Autor: Miquel
Datum vložení Datum vložení: 29.04.2014 07:05

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz