1 Hera
1 PL sádla
1/2 hrnku mléka
5 vajec
30 dkg moučkového cukru
35 dkg hladké mouky OO speciál
1 prášek do pečiva
1 čokoláda na vaření - větší polovina
2 hrsti hrozinek
špetka soli (do bílků)
polohrubá mouka na vysypání formy
Změklou Heru na pokojovou teplotu nejdříve trochu rozmíchat samotnou, přidat změklé sádlo a po chvíli moučkový cukr a žloutky. Vše umíchat do pěny. Míchání trvá dlouho. Přimíchat nadroboučko nakrájenou čokoládu a rozkrájené hrozinky. Zamícháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a taky mléko v pokojové teplotě větší polovina běžného čtrtlitrového hrnku mléko,nakonec lehce vmícháme vyšlehaný hodně tuhý sníh z bílků.
Formu dobře vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou moukou. Vlijeme těsto do formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby asi na 150-170 stupňů.
Pečeme pomalu necelou hodinu.
Opravdu trvá než se tuk vymíchá do pěny.Ale výsledek stojí za to. Je dlouho vláčná a recept se v rodině předává po generace. Tady jsem nenašla bábovku z hladké mouky , tak přidávám. Přeji dobrou chuť. Vyfotit jsem nestihla.
Autor: terka 1 | |
Datum vložení: 02.05.2014 11:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz