3 jablka
1 PL citronové šťávy (na pokapání jablíček na kostičky)
250 g másla
sůl
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
5 vajec
150 ml vaječného likéru
210 g hladké mouky
210 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kakao
čokoládové zdobení
bílá čokoláda (poleva) na ozdobu (já nedávala)
Změklé máslo utřeme se solí a cukry do pěny, za stálého tření přidáváme vejce jedno po druhém, po částech likér a nakonec mouku smíchanou s práškem. Jednu třetinu těsta nalijeme do vysypané formy. Do zbytku těsta vmícháme jablka oloupaná a nakrájená na malé kostičky. Jednu polovinu obarvíme kakaem a do zbytku přisypeme čokoládové zdobení. Přidáme do formy, protáhneme vidličkou, aby vzniklo mramorování a upečeme při 170°C asi 50 minut (doba je orientační, každá trouba peče jinak).
Vychladlou bábovku ozdobíme bílou čokoládou (nemusí být).
1 PL - polévková lžíce
Zdroj: starý ústřižek z časopisu (ale už nevím z jakého ;-))
Autor: Irule (Irena) | |
Datum vložení: 04.05.2014 14:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz