Těsto:
125 ml mléka
1/2 kostky droždí
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
špetka soli
2 žloutky
necelých 100 ml oleje
Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
citrónová šťáva
citronová kůra
drcená vanilka
libovolná marmeláda
Drobenka:
75 g strouhaného kokosu
75 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
30 g másla
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím v jiné míse smícháme mouku se solí, dvěma žloutky a olejem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto.
Na náplň vyšleháme tvaroh s vejcem, citrónovou kůrou a špetkou vanilky, dochutíme citrónovou šťávou. Marmeládu (podle konzistence) vmícháme přímo do tvarohu nebo použijeme jako horní náplň.
Nakonec zpracujeme na drobenku kokos s cukrem, rumem a změklým máslem.
Těsto rozpůlíme a roztlačíme nebo rozválíme na dva plechy do tvaru koláče. Potřeme připravenou náplní, případně ještě polijeme marmeládou a bohatě posypeme drobenkou. Okraje koláčů lehce potřeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut do zezlátnutí okrajů. Pokud nám během pečení začne kokos příliš hnědnout, přikryjeme střed koláče alobalem.
Autor: zizalka | |
Datum vložení: 05.05.2014 10:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz