TopRecepty.cz

Trhací buchta se skořicí


Trhací buchta se skořicí

Suroviny

Na kynuté těsto:
300 g hladké mouky
5 g sušeného droždí
2 vejce
80 ml mléka
40 g moučkového cukru
60 g másla (rozpuštěného zchladlého)
40-60 ml vody (přidávat opatrně, aby těsto nebylo moc řídké)
1 špetka soli
Na pomazání a posyp:
máslo (rozpuštěné)
cukr krupice (nebo třtinový)
mletá skořice
Volitelně navíc:
sekané ořechy
mletý mák

Postup

Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké. Kdo pekárnu nemá, zadělá těsto běžným způsobem.Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučené ploše do tvaru přibližného obdélníku 50x30 cm.Potřeme rozpuštěným vlahým máslem, posypeme cukrem a skořicí a nařežeme po délce na 6 stejně širokých pruhů.Ty na sebe naskládáme a rozdělíme opět na 6 stejných dílů.Ty naskládáme za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložený pečicím papírem.Necháme opět cca 30-40 minut vykynout.Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme zhruba 35-40 minut. Zkusíme špejlí.

Poznámka

Tímto děkuji blogerce Vandě za tento skvělý recept.
Příště se pokusím přidat i slanou verzi.
Fotopostup i moje ostatní recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

autor Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková)
Datum vložení Datum vložení: 15.05.2014 15:29

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz