125 g změklého másla
125 g arašídového másla
100 g cukru
100 g třtinového cukru
1 vejce
350 g hladké mouky
1 štipec soli
Dokončení:
hořká čokoláda
nahrubo umleté arašídy
Šlehačem utřeme máslo, arašídové máslo, cukr a třtinový cukr.Přidáme vejce a dobře spojíme.Přisypeme mouku, sůl a vytvoříme těsto, které rozdělíme na dvě stejné části.Každou část těsta rozválíme samostatně mezi dvěma archy pečícího papíru na placku o síle 0,5 cm a tu i se spodním archem pečícího papíru dáme na půl hodiny do mrazáku (tím si usnadníme vykrajování těsta a přenesení syrových sušenek na plech, nerozpadnou se nám mezi prsty).Po půl hodině v mrazáku těsto vyndáme vykrojíme požadovaný tvar, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme opět do mrazáku i s plechem na 15 minut (to nám pomůže že sušenky si zachovají svůj tvar a neroztečou se při pečení). Takto postupujeme i se zbytkem těsta.Po 15 minutách vyndáme sušenky z mrazáku a rovnou je dáme péct do předehřáté trouby na 170°C asi 10 minut.Po upečení necháme vychladnout na plechu. Horké jsou křehké a mohly by se rozlámat.Po vychladnutí okraje sušenek namáčíme v rozehřáté čokoládě a obalujeme v nahrubo umletých arašídách.Necháme ztuhnout.
Recept také zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 15.05.2014 21:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz