Korpus:
1 balení sušenek Esíčka (cca 220 g)
100 g másla
Náplň:
250 g Ricotty
30 g moučkového cukru
1 lžička strouhané citrónové kůry
vymačkaná šťáva z 1/2 citronu
1 vejce
1 žloutek
špetka drcené vanilky
200 ml smetany ke šlehání
Na dokončení:
borůvková marmeláda
borůvky
Předehřejeme si troubu na 150°C, formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky. V robotu nebo s pomocí sáčku a paličky rozdrtíme sušenky. Rozpustíme si máslo a smícháme s drcenými sušenkami. Směs upěchujeme na dno košíčků a dáme chladit do lednice.
Prošleháme ricottu s cukrem, citronovou kůrou a šťávou, celým vejcem, žloutkem, a vanilkou. V jiné míse ušleháme šlehačku a lehce ji vmícháme do ricottové směsi. Rozdělíme na sušenkový základ, naplníme až po okraj a pak klepneme plechem, aby se nám povrch zarovnal. Pečeme 30 minut, vypneme troubu, ale neotevíráme, cheescaky necháme zcela vychladnout uvnitř.
Hotové cheescaky ozdobíme lžičkou marmelády a borůvkami.
Inspirace Apetit 6/2014
Autor: zizalka | |
Datum vložení: 24.05.2014 08:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz