450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 kypřící prášek do pečiva (bezlepkový)
1 lžíce psyllia (nebo bramborové vlákniny Fibra)
1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru)
120 g cukru krupice
4 lžíce oleje
1 hrst kandované kůry
30 g hořké čokolády (bez lepku, laktózy)
500 ml vody
1 citron
Kandovanou kůru nasekáme nadrobno. Hořkou čokoládu nasekáme nahrubo. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, psylliem a xanthanem. Přidáme olej, citronovou šťávu a kůru, vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme kandovanou kůru a nasekanou čokoládu.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil.Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 25.05.2014 11:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz