Těsto:
500 ml vody
250 g Hery
250 g hladké mouky
1 špetka soli
6 vajec
2 bílky
Krém:
1 l mléka
50 ml rumu (nebo i víc)
3 vanilkové pudinky
5 žloutků
250 g másla
200 g moučkového cukru
Rumová poleva:
300 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
3 lžíce horkého mléka
Do hrnce dáme vodu, tuk, špetku soli a zahřejeme k varu. Jakmile se tuk rozpustí, vsypeme mouku a mícháme, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá na stěny hrnce. Necháme vychladnout, občas promícháme.Do částečně nebo úplně prochladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém a bílky. Plechy vyložíme pečicím papírem. Těsto dáme do cukrářského nebo plátěného pytlíku s trubičkou a stříkáme věnečky na papír.Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C, po 10 minutách ztlumíme na 180 °C a ještě pečeme 10-15 minut. Hlavně nesmíme prvních 10 minut troubu v žádném případě otvírat, věnečky by klesly.Po vytažení z trouby věnečky necháme vychladnout, dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a druhý den rozkrojíme (jsou pak jemnější).Po vychladnutí naplníme věnečky krémem a povrch pocukrujeme nebo vrchní rozkrojený díl před přiklopením spodního dílu namáčíme do rumové polevy.Příprava krému: Z mléka, pudinkového prášku a žloutků uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech přidáváme zchladlý pudink, který jsme vyšlehali s rumem.Rumová poleva: všechny suroviny spojíme a třema vařečkou, než dostaneme požadovanou konzistenci na polevu.
Tento recept není přímo můj, ale mám ho odzkoušený a jiný už nedělám.
Autor: LIDKA (LUDMILA) | |
Datum vložení: 04.03.2009 11:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz