cca 350 g rebarbory
1 hrnek třtinového cukru
2 vejce
300 ml kefíru nebo bílého jogurtu (popř. mléka)
100 ml oleje
2,5 - 3 hrnky polohrubé mouky
2 prášky do pečiva
1 lžička skořice
cca 3 cm dlouhý kořen zázvoru
Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky. Dáme do mísy,zasypeme třtinovým cukrem a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím najemno nastrouháme zázvor a vymačkáme z něho šťávu.
K rebarboře přidáme kefír, vejce,olej, zázvorovou šťávu a skořici, promícháme a po částech sypeme mouku. Její množství je závislé na hustotě těsta. Nakonec vmícháme prášek do pečiva, těsto vlijeme do plechu s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečícím papírem a vložíme do trouby rozehřáté na 170°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu, propečení vyzkoušíme špejlí.
Vychladlou "buchtu" sypeme moučkovým cukrem nebo podávámé s ušlehanou šlehačkou, případně zakysanou smetanou ( ve všech těchto variantách je moučník výborný i ještě lehce vlažný)
Moučník je příjemně sladkokyselý, osvěžující a nádherně vláčný. Lehce voní po zázvoru, který mu spolu s rebarborou dodává trochu exotickou, pikantní chuť.
Autor: Danca | |
Datum vložení: 26.05.2014 20:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz