500 ml kefíru
2 vejce
180 g sušených datlí
180 g celozrnné špaldové mouky
3 lžíce bio kakaového prášku
100 g mletého kokosu
1 lžička bio kypřícího prášku
hořká čokoláda
kokos na ozdobu
Datle zalijeme 180 ml vroucí vody a necháme vychladnout. Rozmixujeme na kašičku, kterou smícháme s kefírem, vejci, prosátou moukou, kakaem a kokosem. Vymícháme hladké těsto a přidáme kypřící prášek.Těsto nalijeme do pekáčku s pečícím papírem (můžete vymazat a vysypat, jak jste zvyklí). Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 45 min. Po upečení necháme vychladnout. Rozpustíme si čokoládu a potřeme s ní povrch buchty. Nakonec posypeme kokosem.
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Tento moučník je pro milovníky vlhkých buchet, které nepráší v krku. Díky kefíru je vlahá i 3. den. Kakao a datle se mi osvědčily jako skvělá kombinace, kdy kakao dodá něžnou hořkost a datle lehce dosladí.
Autor: MishkaCZ | |
Datum vložení: 02.06.2014 11:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz