500 ml smetany
6 plátků želatiny
100 g cukru
kůra z 1 limetky
Omáčka:
hrnek borůvek (i mražených)
šťáva z 1 limetky
cukr dle chuti
Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu s cukrem a kůrou necháme přejít varem, odstavíme a do horké rozmícháme namočenou vymačkanou želatinu. Částečně zchladlou hmotu lijeme do silikonových formiček nebo do pohárů a necháme do druhého dne v chladničce ztuhnout.
Borůvky svaříme s cukrem a do zchladlého vmícháme šťávu z limetky.
Panna cottu vyklopíme z formiček nebo necháme v pohárech a zalijeme zchladlou omáčkou. Můžeme dozdobit čokoládou a snítkou máty nebo meduňky. Borůvky jsem měla v mrazáku už jen kanadské, takže ta barva není úplně ono.
Další moje recepty najdete na
http://www.mlsoty.estranky.cz/
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 06.06.2014 05:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz