Piškot:
vejce (dle velikosti formy)
2 PL moučkového cukru (na 1 vejce)
2 PL hladké mouky
trochu kypřícího prášku
Krém:
1 červené dortové želé
2 vanilkové cukry
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 zakysané smetany
500 g jahod
želatina červená na polití ovoce
Piškot: Vajíčka si vymícháme s cukrem, moukou a kypř. práškem a vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech nebo do dortové formy. Pečeme na 200 stupňů cca 10 minut dozlatova. Necháme vychládnout.
Krém: Nejprve si podle návodu na obalu želatiny uděláme želé ( obsah sáčku + 2 lžíce cukru a cca 200ml vody) a přivedeme k varu, dám do ledničky ztuhnout. V míse si vyšlehám smetanu ke šlehání se ztužovačem aby byla tuhá. Potom přidáme zakysané smetany a vanilkové cukry a vyšleháme vše spolu. Až nám želé v lednici ztuhne nastrouhame ho na struhadle do krému a zamícháme. Krém navršíme na piškot.
Jahody si omyjeme a očistíme a překrájíme na polovinu nebo plátky (jak komu se líp dělá) a naskládáme na krém.
Želatinu opět uvaříme dle návodu na sáčku a necháme ji lehce schládnout (ne aby ztuhla) a polijeme jim ovoce.
Dáme do ledničky vychladit a můžeme podávat.
Autor: amarcha (Jitka .........) | |
Datum vložení: 12.06.2014 13:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz