120 g bezlepkových piškotů
4 lžíce rostlinného mléka
80 g másla
100 g jahodové marmelády
120 g bezlepkových piškotů
800 ml kokosového mléka
120 g kokosového cukru
80 g kukuřičného škrobu
1 vanilkový lusk
1 želatinový ztužovač (Dr. Oetker)
500 g jahod + 12 ks na ozdobu
200 ml rostlinné smetany ke šlehání
Piškoty (120g) si slepíme marmeládou a necháme hodinu stranou. Zbytek piškot rozdrtíme, provlhčíme mlékem a smícháme s máslem. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. Na dno rozprostřeme hmotu, potřeme marmeládou a vyskládáme slepené piškoty. Z mléka, cukru, škrobu a vanilkové dřeně uvaříme hustý krém. Přikryjeme a necháme chladnout. Jakmile má vlažnou teplotu (udržíte v něm prst), tak vmícháme ztužovač. Část krému nalijeme na piškoty, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem krému. Dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc. Před servírováním dozdobíme šlehačkou a jahůdkou.
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Naprosto úžasný dortík. Rychlý, jednoduchý, žádné pečení. Přes léto naprosto báječný na oslavy místo klasického těžkého piškotového těsta proloženého krémem.
Autor: MishkaCZ | |
Datum vložení: 18.06.2014 14:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz