6 vajec
130 g cukru moučka
130 g polohrubé mouky
špetka soli
Na náplň :
1 šlehačka na šlehání
1 vanička Mascarpone
2 polévkové lžíce domácí Lučiny
1 vanilkový cukr
1 balíček Smeta-fix od Dr. Oetkera
400-500 g jahod
100 g hořké čokolády
1/ Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, kam vmícháme postupně žloutky a nakonec vmícháme prosátou mouku. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 4-6 minut. Pečeme jen lehce dorůžova. Lehce pocukurjeme vlhkou utěrku a piškot na ní překlopíme. S pomocí utěrky piškot zavineme a necháme vychladnout.
2/ Připravíme si hořkou čokoládu, kterou nalámeme na kousky a v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni ji rozhřejeme.
3/ Mezitím si ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme mascarpone, vanilkový cukr a lučinu a vše ušleháme do pěnové konzistence. Když roláda vychladne, opatrně ji rozevřeme a potřeme krémem, poklademe omytými pokrájenými jahodami a pokapeme polovinou rozpuštěné čokolády. Roládu zavineme a potřeme napovrchu zbylým krémem, poklademe plátky jahod a pokapeme druhou polovinou čokolády. Vše dáme do chladu.
( dávám ji do chladu přes noc, aby se pěkně druhý den krájela ).
II. varianta náplně :
400 g smetany ke šlehání + 1 vanilkový cukr + 1 Smeta -fix + 1 PL kokosového likéru
Autor: varilamyskakasicku | |
Datum vložení: 21.06.2014 16:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz