Korpus:
250 g sušenek Lotus
2 vrchovaté lžíce rostlinného másla
Náplň:
400 g Silken Tofu
500 g vanilkového pudinku
5 vrchovatých lžic kukuřičného škrobu
citronová kůra z 1 velkého citronu
Ostatní:
jahody
maliny
borůvky
Quick Jelly nebo jiná rostlinná želatina
Sušenky rozmixujeme na drť a rukama vmícháme máslo. Tuto směs napěchujeme do formy a dáme do trouby na 10 minut při 170 stupních (horkovzdušná trouba). Mezitím připravíme náplň. V míse vyšleháme silken tofu s pudinkem, pak přidáme škrob a nastrouhanou kůru. Směs ochutnáme a je-li na nás málo sladká, dochutíme sirupem nebo cukrem. Nejsem zvyklá přiliš sladit, takže jsem již nepřislazovala. Přiravenou tofu směs vlijeme na předpečený sušenkový korpus. Teplotu v troubě snížíme na 150 stupňů, na spodní mřížku dáme nerez mísu naplněnou vodou a na střední mřížku dáme připravený tofucake. Pečeme minimálně 40 minut nebo dokud není povrch na pohmat tužší. Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme zcela vychladnout. Na vychladlý tofucake naaranžujeme ovocem a zalijeme přiraveným Quick Jelly, který připravíme dle návodu. Necháme zcela zchladnout a ztuhnout v lednici.
Autor: Lucasinka (Lucie Kubikova) | |
Datum vložení: 26.06.2014 22:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz