TopRecepty.cz

Kynuté koláče s černým (i červeným) rybízem a třtinovou posýpkou.


Kynuté koláče s černým (i červeným) rybízem a třtinovou posýpkou.

Suroviny

250 ml mléka
6 lžic cukru
1 špetka soli
50 g změklého másla (nebo Hery)
3 lžíce rumu
2 celá vejce
300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
30 g čerstvého droždí
černý a červený rybíz
cukr
Drobenka:
máslo
třtinového cukru
mouky

Postup

Těsto vypracujeme buď ručně nebo necháme pracovat pekárnu.Vykynuté rozdělíme na 8-10 dílů (podle toho, kolik chceme mít koláčů) a vytvoříme bochánky, které necháme ještě cca 20 minut kynout.Z bochánků na pečicím papíře rukama vymačkáme kulaté koláče se zvýšenými okraji.Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a koláče naplníme ovocem. Dáváme buď jen černý nebo červený rybíz, ale můžeme oba druhy i namíchat.Lehce pocukrujeme, posypeme drobenkou a dáme do trouby vyhřáté na 175 °C.Pečeme do zezlátnutí okrajů.

Poznámka

V koláčích typická "pachuť" černého rybízu (která možná někomu vadí) není vůbec cítit a jsou opravdu moc dobré.

autor Autor: Danca
Datum vložení Datum vložení: 28.06.2014 15:12

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz