100 g hořké čokolády
100 g másla nebo margarínu
3 vejce
1 a ½ dl krupicového cukru
½ lžíce vanilínového cukru
2 dl hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
Poleva:
100 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády
POSTUP: 1. Předehřejte troubu na 200°C. Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte je do kastrůlku.
2. Přidejte máslo či margarín a na mírném plameni čokoládu s tukem rozehřejte. Kastrůlek sejměte a čokoládovou směs nechte vychladnout.
3. Do vychladlé směsi vmíchejte vejce, cukr, vanilínový cukr, mouku a prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto.
4. Malou obdélníkovou formu o rozměrech asi 20 X 30 cm vyložte pečícím papírem. Těsto vlijte do formy a pečte asi 20 minut ve střední části trouby.
5. Připravte si polevu: hořkou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo a posypejte jí ještě teplý korpus.
6. Nakonec polevu rozehřejte tak, aby vzniklo nepravidelné mramorování. Moučník položte na mřížku a nechte jej vychladnout. Poté jej nakrájejte na kostky.
Autor: SKADINKA | |
Datum vložení: 28.06.2014 18:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz