450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1 lžička perníkového koření
1 lžička skořice
2 lžíce kakaa
1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
4 lžíce oleje
1 dětská přesnídávka (190 g)
450 ml vody
Na polevu:
25 g bezmléčného margarínu (Stella)
25 g ztuženého tuku (Omega)
1 lžíce kakaa
1 lžíce cukru
strouhaný kokos
Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, kakaem, perníkovým kořením, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou kůru, přesnídávku a vodu a vyšleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.
V rendlíčku smícháme všechny suroviny na polevu a na mírném plameni zahříváme, až se vše spojí. Polevu nalijeme na upečený a vychladlý perník. Necháme krátce zatuhnout a posypeme strouhaným kokosem.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 29.06.2014 15:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz