1 vejce
1 hrnek cukru
1 lžička vanilkového extraktu
200 ml zakysané smetany
1 prášek do pečiva
1 hrnek polohrubé mouky
Mix ovoce:
rybíz
jahody (nektarinky, třešně, višně, angrešt, meruňky, broskve nebo velké ovoce pokrájené na plátky)
Drobenka:
6 lžic hrubé mouky
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr nebo skořicový cukr
70 g másla
Na vymazání a vysypání plechu:
tuk
mouka
Troubu předehřejeme na 180 °C.Suroviny na drobenku zpracujeme rukou v drobivou směs.Vejce s cukrem utřeme do světla, přidáme extrakt, zakysanou smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Vylijeme do vymazané a vysypané formy a roztáhneme ke krajům. Celý povrch těsta posypeme zvoleným ovocem a posypeme drobenkou.Pečeme 25-30 minut, dokud nebude drobenka zlatavá a křupavá.
Množství na kulatou formu o průměru cca 28 cm nebo menší pekáč či plech s vyššími okraji. Na velký pekáč s vysokými okraji udělejte 2 dávky.
Zdroj: Apetit červenec 2014. Mírně poupraveno.
Autor: aadulka (Adéla G) | |
Datum vložení: 01.07.2014 13:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz