2 KL čiré práškové želatiny
2 PL vlažné vody
2 PL hladké mouky
2 PL krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 ml vody
2 bílky
limetková šťáva
100 g zakysané smetany
Želatinu dáme do mističky a zalijeme dvěma lžícemi vlažné vody.
Hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme, rozkvedláme dohladka s 250ml vody a vaříme na mírném ohni za stálého míchání cca 10minut. Do uvařené "kaše" vmícháme nabobtnalou želatinu a necháme trochu zchladnout (často mícháme). Poté hmotu přendáme do šlehací nádoby robotu a šleháme tak dlouho, až zbělá a téměř vychladne. V této chvíli přidáme jeden po druhém bílky a došleháme do konzistence šlehačky.Ochutíme limetkovou šťávou a nakonec už jen krátce vešleháme zakysanou smetanu. Dáme dobře vychladit a používáme stejně, jako klasickou šlehačku.
Inspirovala jsem se v časopise Knihovnička 07/2014. Jen se mi finální produkt zál dost chu´tově mdlý, tak jsem navíc přidala limetkovou šťávu. A protože mi přece jen chyběla ta mléčná chuť, zkusila jsem oproti původnímu receptu inovaci v podobě přidání zakysané smetany (což se ukázalo jako super nápad:-) )
Autor: Danca | |
Datum vložení: 06.07.2014 13:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz