150 g malin (+ asi 30 plodů na závěrečné vmíchání do hotové směsi)
100 g salka
sníh ze dvou bílků
2 žloutky
2 lžíce cukru krystal
400 g zakysané smetany
100 ml smetany na vaření
Žloutky ušleháme s cukrem do husté bílé pěny, pak přidáme salko, smetanu na vaření a zakysané smetany. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme - podle toho, jak sladké jsou maliny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej do žloutkovo-smetanové směsi vmícháme.
Asi osm lžic směsi přelijeme do jiné misky, přidáme maliny a ty vidličkou nahrubo rozmačkáme. Promícháme.
Do velké nádoby, která má víko, nalijeme žloutkovo-smetanovou směs, přidáme směs a malinami a třikrát vidličkou promícháme, aby se obě hmoty nespojily, ale pouze vytvořily dvoubarevnou mozaiku.
Úplně nakonec do misky naházíme zbylé maliny tak, aby se pokud možno potopily. Vložíme do mrazáku na několik hodin.
Před servírováním necháme zmrzlinu 10 - 15 mint povolit při pokojové teplotě. Podáváme v miskách, pohárech, s dortovou oplatkou nebo i k palačinkám. Směs můžeme také nalít do nanukových formiček a vyrobit nanuky.
Používáme POUZE čerstvá vajíčka!!!
Stejnou zmrzlinu vyrobíme i z jahod, ostružin nebo borůvek.
Autor: danielle72 (Daniela) | |
Datum vložení: 06.07.2014 14:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz